Gastenboek

Iets te vertellen over de Cocosfabriek?
Laat het ons weten via een berichtje in het gastenboek.

toegevoegd op 05 december 2013

door bart mesken uit harlingen

Ben bij toeval via monumenten op deze site beland.
Heb ook wel met een beetje verbazing over de cocos fabriek gelezen
Ons bedrijf MeskenBouw.bv heeft in 2001 al plannen ingediend ter voorkomen van sloop,en een mooie invulling aan het pand te geven maar kregen bij de Gemeente Harlingen geen gehoor ???
Natuurlijk is sloop geen optie en ben toch blij dat collega Bruinsma wel voor elkaar krijgt wat ons niet is gelukt,prachtig gebouw.
 
Bart Mesken

toegevoegd op 16 maart 2012

door Clemens van der Zwet uit harlingen

Harlingen Mien Stadsje 2012

Aflevering ‘de Cocosfabriek’

 

http://youtu.be/oifdZSlRqsA

 

Voorjaar 2012.De medewerkers van firma Jelle Bruinsma werken hard aan het wind- en water dichtmaken van de vroegere Cocosfabriek. Beelden van twee jaar geleden en de eersteresultaten van nu. Tevens een blik in het interieur. Wat de bestemming gaatworden is nog niet bekend. Maar, het gebouw blijft in ieder geval behouden voorHarlingen.

 

Met vriendelijke groet,

Clemens van der Zwet

CZVideoful

toegevoegd op 18 januari 2012

door Frans Toering uit Harlingen

Ik heb me altijd afgevraagd wat er nu met dit byzonder simetrisch gebouw zou gebeuren, het staat al zó lang leeg. Ik ben blij dat het niet gesloopt wordt en hóóp... dat het een mooie bestemming krijgt, zelf den ik aan iets met muziek een soort oefen tempel voor verschillende bands die Harlingen en omstreken rijk is.

toegevoegd op 24 december 2011

door miranda van der hoek uit harlingen

De kokosfabriek...daarbij denk ik altijd aan mijn opa en oma. Mijn opa heeft jaren in de kokosfabriek gewerkt (jelmer, pjoek, van der hoek) en mijn oma werkte ernaast bij MAZA (betty bakker).
Ik ben blij dat dit gebouw mag blijven in Harlingen, al is het alleen maar om even aan mijn opa en oma te denken als ik er langs fiets.
Er verdwijnt al zo veel uit Harlingen....
Leuk ook, die oude foto's waar mijn opa ook een paar keer opstaat...super!
 
Groetjes Miranda van der Hoek uit Harlingen.

toegevoegd op 05 oktober 2011

door A. de Boer uit Harlingen

Beste initiatiefnemers,
 
Een compliment voor het behoud van dit monument. Ik ben zelf werkzaam in de vrijetijdsindustrie en kom regelmatig vergelijkbare gebouwen tegen die een mooie nieuwe functie krijgen.
 
Waar het om gaat is dat er niet alleen een mooi plan wordt gemaakt met functies die iets toevoegen aan Harlingen maar dat de functies die in het gebouw komen ook zichzelf financieel kunnen bedruipen. De verbouwinsgkosten zullen moeten worden terugverdiend zonder subsidie en er moet ook nog winst worden gemaakt. Woningbouw, met het oog op geluids- en milieunormen lijkt me niet rendabel. Bovendien is er genoeg leegstand en zijn er goedkopere woningen op betere plekken. 
 
Ik denk dat een combinatie van cultuur en entertainment de meest realistische invulling is waarbij de sterkere schouders meer mogen dragen. In een eerste brainstorm zie ik kans voor een boutique-hotel (sfeerhotel met authenticiteit), hoogwaardig casino (avondje uit met entertainment), eetcafé nieuwe stijl (goed eten, lage prijs), indoor-evenementenruimte (bedrijfsuitjes / mooi hoog plafond) en een permanente wisselexpositieruimte van Harlinger galerie's en kunsternaars (regiobreed).
 
Dit pakket kan je goed onderbouwd aanbieden aan de gemeenteraad en is een toevoeging voor het recreatieve aanbod van Harlingen. Let wel: er zal een lat moeten worden gelegd met betrekking tot het kwaliteitsniveau van de individuele ondernemers. Nieuwe formules hebben alleen kans van slagen bij het (gezamelijk) aanbieden van niets minder dan topkwaliteit.
 
Als u meer informatie wilt kunt u een bericht sturen.
 
Met vriendelijke groet,
 
A. de Boer

Beheerder reply:


Bericht toevoegen